Maandlasten hypotheekrente berekenen

De maandlasten hypotheekrente berekenen

Concreet je onkosten weten door de maandlasten hypotheekrente te laten berekenen. Het geeft je de juiste basis om een goed besluit te nemen omtrent welke hypotheeklening jij neemt.

De maandlasten hypotheekrente berekenen zorgt ervoor dat je inzicht in je eigen lasten krijgt maar ook of je daarbij recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Het totaalplaatje van de onkosten zal er daarbij voor zorgen dat je de meest geschikt hypotheek keus gaat nemen. Laat ook de maandlasten hypotheekrente berekenen zodat je weet waar je mee akkoord gaat.

Financiële ruimte gezamenlijk inkomen

De maandlasten hypotheekrente berekenen zorgt ervoor dat je inzicht hebt of je de onkosten met het maand inkomen kunt dragen. Dit is een basis vereiste waarop de hypotheeklening kan worden verstrekt. Daarbij moeten aan een bepaalde voorwaarden worden voldaan zijnde:

  • er mag niet meer dan honderdvijf procent (daalt vanaf 2013 met een procent per jaar) worden geleend om de woning aankoop te bekostigen;
  • de hypotheeklening moet betaalbaar zijn vanuit het gezamenlijke inkomen;
  • er moet aan aflossing worden gewerkt met een minimum van vijftig procent;
  • er mag geen codering op de BKR registratie zijn of een zeer lichte codering.

Wil je voldoen aan voorgaande voorwaarden dan moet je de maandlasten hypotheekrente berekenen zodat je weet waar je aan toe bent. Het aangaan van een hypotheekschuld is namelijk een niet gering besluit.

Keuze hypotheek maandlasten hypotheekrente berekenen

Welke hypotheek je kiest heeft grote invloed op de maandlasten. Je moet namelijk een afweging maken tussen verschillende hypotheekvormen welke zo grote verschillen in de maandlasten kunnen opleveren. Je hebt de keus tussen:

  • de lineaire of annuïtaire hypotheek. Het geeft je de mogelijkheid om gedurende de looptijd de lening af te lossen. Indien je de complete hypotheeklening gedurende de looptijd aflost wordt je beloond met de hypotheekrenteaftrek;
  • de aflossingsvormen waarbij je minimaal de helft gedurende of na de looptijd aflost. Dat kan middels een spaar of verzekeringshypotheek. Laat je daarover goed informeren omtrent de totale kosten.

Laat de maandlasten hypotheekrente berekenen zodat je een afgewogen keuze tussen meerdere hypotheekvormen kunt maken.

De invloed van de rentestand

De hoogte van de maandlasten worden voor een groot deel bepaald door de rentelasten. Omdat de hypotheeklening gaat om een hoog bedrag zijn de maandelijkse rentelasten ook hoog. Het is dus goed om rentestanden te vergelijken zodat men de meest gunstige rentelast verkrijgt. Daarmee kun je de maandlasten beperken. Laat je maandlasten hypotheekrente berekenen zodat jij precies weet wat je aan onkosten kwijt bent.

Voorlichting afsluiten hypotheeklening

Wat zijn de laatste vereisten om een hypotheek af te kunnen sluiten is altijd van groot belang. De hypotheek specialist weet waaraan een en ander aan moet voldoen. Daarnaast kun je ook rechtstreeks naar je bank gaan om advies aangaande de woning aankoop. Zorg ervoor dat je goed inzicht hebt in de consequenties van verschillende hypotheekvormen en laat je de maandlasten hypotheekrente berekenen. Zo weet je hoeveel jij concreet aan maandelijkse onkosten hebt.

Dalende rentelasten en belasting

Omdat je veelal voor een hypotheekvorm met aflossing tijdens de looptijd gaat kiezen houdt dit in dat de rentelasten met de jaren dalen. Oftewel je krijgt met de looptijd ook minder terug van de belastingdienst. De hypotheekrenteaftrek daalt en daar moet je rekening mee houden bij de maandlasten hypotheekrente berekening.

Copyright 2018 spaar-hypotheek.info