Waar spaarhypotheek afsluiten

Sparen met een spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een lening die is bedoeld om de aanschaf van een woning te financieren. Veel mensen sluiten een lening af wanneer ze op zoek gaan naar een woning om te kopen.

Dit is logisch want huizen kosten nou eenmaal veel geld. De hypotheek is een lening die speciaal is gemaakt voor het financieren van een woning. Er zijn verschillende hypotheken die men ken afsluiten en een hiervan is de spaarhypotheek.

Een spaarhypotheek bestaat uit een lening voor het financieren van het huis en een rekening waarmee u geld spaart. Met het bedrag dat u hiermee opbouwt is het uiteindelijk de bedoeling om de hypotheek af te lossen.

Een gemengde verzekering

Het voordeel van een spaarhypotheek is dat deze sowieso uitkeert op een bepaalde datum, of u niet in leven bent of niet. Daarom wordt de spaarhypotheek ook wel een gemengde verzekering genoemd. U weet dus in ieder geval zeker dat u niet uw nabestaanden zult opzadelen met uw hypotheek omdat deze hoe dan ook wordt afgelost. De premie die u zal betalen is daarom ook niet alleen voor het spaardeel maar ook voor het risico dat u loopt. Mocht u gewoon in leven blijven gedurende de spaarhypotheek dan kunt u uw hypotheek aflossen met het deel dat u heeft gespaard.

Spaarhypotheek afsluiten

Wanneer u besloten heeft dat de spaarhypotheek voor u de beste vorm is van de beschikbare hypotheken dan kunt u daarna op zoek gaan naar een bank of andere hypotheekverstrekker. De meeste mensen zullen in eerste instantie kijken bij de bank waar ze hun huidige rekening hebben lopen omdat ze daar nou eenmaal al klant zijn. Maar het kan geen kwaad om eens rond te kijken naar andere verstrekkers van hypotheken. U kunt hiervoor enkele brochures of offertes aanvragen bij verschillende aanbieders van de spaarhypotheek om meer te weten te komen over het product.

Aanbieders vergelijken

Er zijn veel aanbieders van hypotheken en ook voor de specifieke spaarhypotheek kunt u op veel plaatsen terecht. Het kan daarom ook zeker geen kwaad om enkele van deze aanbieders met elkaar te vergelijken voordat u een spaarhypotheek afsluit. Dit kunt u doen door enkele offertes aan te vragen maar u kunt hiervoor ook gebruik maken van het internet. Hier vergelijkt u eenvoudig aanbieders van spaarhypotheken waarbij u kunt letten op belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld:

  • de hypotheekrente
  • de betrouwbaarheid van de aanbieder
  • de service
  • de voorwaarden van de hypotheek

Voordelen spaarhypotheek

Iemand die een spaarhypotheek afsluit zal profiteren van het feit dat hij of zij zeker weet dat de hypotheek afgelost zal worden op het einde van de looptijd. Daarnaast kan er geprofiteerd worden van een belasting aftrek vanwege het feit dat de consument de hele looptijd rente blijft over het complete bedrag. Ook zorgt dit voor gelijk blijvende maandlasten wat voor veel mensen erg prettig is omdat ze in dit geval altijd weten waar ze aan toe zijn. Tenslotte wordt de hypotheek ook afgelost mocht de consument komen te overlijden hetgeen een prettig gevoel geeft.

Copyright 2018 spaar-hypotheek.info